FYSIOBEST
 

BEVALFIT ONLINE

Niet alle zwangere dames willen een hele cursus volgen. Echter goed voorbereid je bevalling ingaan is wel heel belangrijk!

Hiervoor biedt FYSIOBEST BevalFit Online aan zodat je goed voorbereid en vol vertrouwen je bevalling in gaat.

Wat houdt de cursus BevalFit Online in?

De cursus bestaat uit 4 video's:

  1. Inleiding
  2. BevalFit voor zwangeren
  3. BevalFit voor de zwangeren en hun partners, de partnerles
  4. Tips uit het E-book Zwanger&Baby: Tips van moeders

De video's zijn na aanschaf een maand beschikbaar, dus je kunt ze ook nog een rustig terugkijken zo vaak als je wilt.

Je kunt je opgeven bij FYSIOBEST via het contactformulier, carola@fysiobest.info of telefonisch. Je ontvangt dan de rest van de informatie.

De kosten van de cursus bedragen €30

 

 
Wat is ZwangerFit®

Wat is ZwangerFit®

Een pufcursus? Echt niet!

Zwangerschap heeft meer impact op het leven van een gezonde vrouw dan welke andere fysiologische belasting dan ook. Fit zijn en fit blijven is dan ook heel belangrijk tijdens je zwangerschap. Je gewrichten worden meer belast. Met name je rug- en bekkenbodemspieren hebben het zwaar te verduren. Bewegen is dan ook heel belangrijk in je zwangerschap.

Actief bezig blijven, op je eigen niveau, zolang als het gaat, dat is waar de cursus ZwangerFit® voor zorgt.

ZwangerFit® is een eigentijdse, actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, gegeven door hierin gespecialiseerde fysiotherapeuten. Een van de toegevoegde waarden t.o.v. de reeds bestaande cursussen zwangerschapsbegeleiding, is de kennis en kunde van de ZwangerFit®-docent op het gebied van bekkenstabiliteit en bekkenbodemfuncties. Dit maakt het mogelijk om te signaleren en verantwoord te adviseren over bekkenpijn en/of bekkenbodemdisfuncties.

ZwangerFit® bestaat uit actieve lessen, ondersteunt door muziek. Wekelijks wordt geoefend aan het behoud/herstel van conditie, mobiliteit, en fitheid tijdens je zwangerschap. Geoefend wordt op basis van individuele belastbaarheid. Iedere week komt er ook een stuk theorie aan bod zodat je goed voorbereid wordt op je bevalling. Je kunt starten vanaf week 16 van de zwangerschap.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, bevalling en het herstel daarna beter verlopen bij een goed getraind lichaam van de vrouw. Hierdoor kunnen klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap worden voorkomen. Dus kom lekker mee doen!

Bij FYSIOBEST wordt de ZwangerFit® gegeven door Carola Nolte, fysiotherapeute, gespecialiseerd in rug- en bekkenklachten tijdens de zwangerschap, en geregistreerd YVLO-ZwangerFit® docente.

 

Intake

Vooraf vragen we je een intakeformulier in te vullen. Op deze wijze kan er met eventuele klachten rekening gehouden worden. Er wordt individueel advies en oefeningen gegeven zodat iedereen kan deelnemen.

 

Voor wie

Vanaf week 20 van je zwangerschap, later instromen mag ook, kun je starten met de cursus en doorgaan tot aan je bevalling. Als je wilt kun je na de cursus van 10 lessen lekker door blijven gaan, zolang als jij dit prettig vindt. (Vanwege de Corona kan dit nu niet altijd helaas. We houden de groepen klein en willen ook geen dames teleur hoeven stellen als ze mee willen gaan doen). Blijven bewegen zorgt er voor dat conditie en spierkracht behouden blijven, dit kan van positieve invloed zijn op je bevalling en op je hersteltijd daarna.

 

 

 

Hoe ziet de cursus er uit

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen, op muziek waarbij gebruikt wordt gemaakt van kleine oefenmaterialen.

De actieve ZwangerFit® lessen hebben een specifieke opbouw, waarbij iedere les altijd is verdeeld in drie herkenbare blokken.

  • Eerst is er aandacht voor de warming up en lichte cardio om de conditie zo optimaal mogelijk te houden.
  • Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem.
  • De les wordt afgesloten met een cooling-down, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Naast dit actieve deel is er tijdens verschillende lessen ook een theoretisch deel waarbij aandacht wordt besteed aan alle veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Hoe beter je voorbereid bent op de bevalling en wat er komen gaat, hoe meer ontspannen je je bevalling in zult gaan.

 

Kosten

De kosten bedragen € 155 voor 10 lessen. Wil je daarna nog lekker mee blijven doen kan dat natuurlijk en betaal je per les € 12,50.

ZwangerFit® wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

 
Schermafbeelding 2012-12-13 om 16.22.17.png

Waar

Locatie

Best Fit

Prinses Beatrixlaan 27

(Sporthal Naestenbest)

5684 GJ Best

 

(Je hoeft GEEN LID te zijn van Best Fit om deel te kunnen nemen aan de lessen, dit staat geheel los van elkaar!)

 
Baby'tje.jpg

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het contactformulier, mail of telefoon. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.  We kijken dan wanneer je het beste kunt starten. Aanmelden kan op elk gewenst moment. Je hoeft dus niet te wachten tot je 20 weken zwanger bent! Geef je op tijd op om teleurstelling te voorkomen. Zeker nu tijdens de Corona, we houden de groepen klein en zitten snel vol.

 

Reacties van cursisten

Nicole

ZwangerFit® helemaal top! Echt een aanrader. Lekker aktief bezig blijven, maar ook een hele goede voorbereiding op de bevalling. Heb heel veel gehad aan de ademhalingoefeningen, dank je wel Carola! 

 

Lieke 

Genoten van de zwangerfit bij Carola. De lessen zijn intensief, informatief, gezellig en laagdrempelig. Aanradertje hoor!

 

Sanne

Tot de dag voor mijn bevalling heb ik de lessen van Zwangerfit gevolgd. De duidelijke
no-nonsens theorie gevolgd door een pittige workout bereiden je optimaal voor op je bevalling. Er zit een fijne opbouw in de oefeningen, waardoor het makkelijk vol te houden is. Het enthousiasme van Carola zorgt ervoor dat je net een stapje meer zet, dan dat je van tevoren had bedacht. Ook geeft ze extra aandacht en past ze de oefeningen aan als je fysieke klachten ondervindt van de zwangerschap.

 

Lorelei

Met ongeveer 22 weken was ik begonnen aan de ZwangerFit lessen. Ik mocht gelukkig heel snel instromen dus hoefde niet al te lang te wachten. De lessen waren altijd aan het begin begeleid door theoretisch uitleg over allerlei onderwerpen en er was ruimte om even ervaringen uit te wisselen. Ik vond de oefeningen heel fijn en iedereen kon op haar eigen tempo volgen en haar eigen moeilijkheidsgraad kiezen. Met 3 maanden na de bevalling heb ik ook enkele lessen gevolgd van de MamaFit en deze waren weer heel fijn om te volgen. Carola heeft aandacht voor iedereens specifieke problemen of klachten en past haar oefeningen daarop aan en geeft goede tips om thuis verder te oefenen. Ik heb haar ervaren bijna als een persoonlijk coach: ze geeft je de aandacht die je nodig hebt, ze moedigt je aan en blijft je stimuleren de lessen te volgen! 

 

Monique

Afgelopen maanden heb ik deelgenomen aan de ZwangerFit en MamaFit lessen van Carola. Deze super gezellige en fijne lessen wil ik echt iedere zwangere vrouw aanraden. De lessen waren altijd variërend en werden met heel veel zorg en enthousiasme gegeven. Ook na mijn zwangerschap ben ik doorgegaan met de MamaFit lessen. Echt fijn om na je zwangerschap weer sportief bezig te zijn om zo je lijf weer wat 'sterker' te maken. Beste Carola, nogmaals ontzettend bedankt voor de fijne lessen. Wie weet tot een volgende keer ;-).

 

Pascalle

Met 22 weken zwangerschap ben ik begonnen met de Zwangerfit cursus. Van Carola krijg je duidelijke informatie ter voorbereiding op de bevalling met daarnaast een lekkere sportles op muziek. Iedereen kan sporten op haar eigen niveau en Carola stuurt je houdingen bij, waar nodig dus geen onnodige blessures. Daardoor ga je goed voorbereid en fit de bevalling in. Ik kan niet wachten totdat ik weer kan beginnen met Mamafit.

 

Joanita

Ik wilde gewoon lekker door blijven sporten. Dat is zeker gelukt met de lessen van Carola. Leuke uitdagende en afwisselende lessen met handige theorie vooraf. Bedankt!

 

Amy

Geen lang verhaal voor mij, cursus was gewoon top! Volledige en duidelijke informatie over de bevalling, maar ook hele goede tips voor de houding. Lekker actief bezig blijven en fit de bevalling in. Voor alle zwangere dames: een echte aanrader!!

 

Hanny

Omdat ik gewend was om redelijk fanatiek te sporten, en hockeyen niet meer verstandig was, wilde ik nog wel graag mijn conditie op peil houden tijdens mijn zwangerschap. Daarom had ik gekozen voor Zwanger Fit en dat bleek een goede keuze. Het is een leuke combinatie van redelijk fanatiek sporten en een stukje theorie. Carola is altijd enthousiast en weet je te motiveren om nog even een stapje extra te doen. Het is een aanrader als je actief wilt blijven tijdens je zwangerschap en geen zin hebt in een zweverige puf cursus.

 

Wendy

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de lessen bij carola gevolgd, ik ben dus helemaal niet van het sporten maar vond toch dat ik fit en in beweging moest blijven tijdens de zwangerschap! En ik moet zeggen ik vond de lessen leuk en fijn!! Het is een aanrader!

 

Angela

Voor mij was het belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven en wat praktische informatie te ontvangen over de zwangerschap en bevalling. Deze combinatie was perfect bij de cursus Zwangerfit van Carola. Daarnaast heeft Carola mij ook als fysiotherapeut begeleid toen ik lichte bekkenklachten kreeg. Mede door deze begeleiding én de lessen Zwangerfit zijn de bekkenklachten beperkt gebleven en heb ik tot week 38 kunnen meedoen aan de lessen. Het enthousiasme van Carola werkt aanstekelijk en ik kijk uit naar de vervolgcursus MamaFit.

 

Esther

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag in beweging blijven en wat extra uitleg krijgen over de zwangerschap en bevalling. In de supersportieve lessen van Carola kreeg ik goede uitleg en tips over de zwangerschap. Daarnaast was het ook leuk om met andere zwangere vrouwen te zijn! Samen ideeën bespreken en gewoon praten over hoe het ging. Verder heeft Carola mij erg goed begeleid in haar rol als fysiotherapeute. Kort gezegd: het is echt een cursus om aan te raden!

 

Karlijn

Lekker actief blijven, dat was mijn voornemen tijdens mijn zwangerschap. Omdat hardlopen niet goed is voor je bekken ben ik al vroeg gestart met het volgen van de lessen zwanger en fit. Ik wilde echt lekker sporten en een stukje theorie (niet zweverig of puf cursus), dit vond ik zeker in de zwanger en fit lessen. Iedere les een klein stukje nuttige theorie en daarna lekker intensief sporten. De oefeningen die aangeboden worden kun je uitvoeren op je eigen niveau. Persoonlijke begeleiding van Carola was erg fijn, een aantal fijne oefeningen gekregen in het begin van mijn zwangerschap i.v.m. bekkenklachten, deze waren zeer effectief. Kortom, heerlijk gesport tijdens mijn zwangerschap en zeker fit gebleven!

 

Eveline

Je bent zwanger. Heel bijzonder. Omdat ik graag sport had ik me voorgenomen zolang het verantwoord was door te gaan met hardlopen. Toch voelde het op een gegeven moment niet goed meer en ben ik gestopt. Ik zocht iets waarbij ik lekker actief bezig kon zijn en ook de belangrijkste theorie mee kon krijgen over het zwanger zijn, bevallen etc. zonder dat het "zweverig" werd. Zwangerfit bleek voor mij wat ik zocht. Je hebt na de les echt het gevoel dat je iets hebt gedaan. Verder is het prettig dat Carola fysiotherapeute is. Zij kan oefeningen indien nodig aanpassen aan jouw behoeften en is goed op de hoogte wat je lichaam aankan tijdens de zwangerschap. Daarnaast kun je met vragen altijd bij haar terecht. Bedankt Carola! Ik heb met veel plezier je lessen gevolgd!

 

Heleen

Met veel plezier heb ik bijna tot het einde van mijn zwangerschap mee gedaan met ZwangerFit. De combinatie van oefeningen voor de conditie en spieren met een stukje theorie over de zwangerschap was erg fijn. Ik vond het belangrijk om te kunnen blijven sporten, maar dan op een aangepast tempo en met aangepaste oefeningen. Carola weet perfect wat wel en niet verstandig is en heeft individuele aandacht voor je als dat nodig is of als je dat wil. De sfeer in de groep is erg goed, waardoor iedereen op zijn eigen manier kan mee doen en zich toch prettig voelt. Ik ga met een goed en fit gevoel de bevalling in! Bedankt!!

 

Linda 

Ik ben met 25 weken begonnen met zwanger@fit. Wat ik het fijne van deze cursus vond is dat je een stuk fitter wordt/blijft en Carola weet precies wat je wel en niet kan en mag doen tijdens je zwangerschap. Zo biedt ze ook alternatieven aan als een oefening je even niet zo goed lukt vanwege je fysieke ongemakken tijdens een zwangerschap. De gesprekjes aan het begin van de les zijn erg fijn om je vragen te stellen en belevenissen te kunnen vertellen. Een echte aanrader!!

 

Tessa

Al met 19 weken ben ik begonnen met de zwangerfit. Ik vond het toen verbazingwekkend om te zien hoe al die meiden met flinke buiken nog zo actief aan het sporten waren, maar met 38 weken zwangerschap stond ik daar zelf ook nog steeds! De lessen van Carola hebben me echt geholpen fit te worden/blijven gedurende mijn zwangerschap. Ik vond het ook enorrm waardevol om voor het sporten ervaringen uit te kunnen wisselen met de andere dames. Ik heb er leuke contacten aan overgehouden!

 

Chantal 

Een fijne sfeer. En de lessen zijn afwisselend met een goede opbouw, echt een opkikker. Ik heb het als erg prettig ervaren om onder deskundige begeleiding toch nog te sporten in de laatste weken, Carola let goed op je houding, zodat je, jezelf niet overbelast. Vooral de spierversterkende oefeningen en extra aandacht voor de bekkenboden waren fijn. Ik had daarna altijd meer energie. Daarnaast is het fijn om wat extra informatie rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te krijgen. Heel erg bedankt Carola

 

Jolanda

Ik ben een echt sportmens.helaas kon ik door bekkenklachten al snel niet meer tennissen. Met zwangerfit kon ik toch nog lekker in beweging blijven en aan mijn conditie werken. Vond t heerlijk en ging er elke week weer erg graag heen. Buiten de leuke afwisselende lessen heb ik enorm veel geleerd van de theorie rondom mijn zwangerschap en bevalling. Carola weet wel waar ze over praat. Het was voor mij een rijke aanvulling op wat de verloskundige voor mij betekende. Ik ben 3 wkn geleden bevallen en mis de lessen met de andere meiden. Erg leuk om ervaringen te kunnen delen. Jullie gaan me zeker zien bij de mamafit! Dank je wel carola! En carola ontzettend bedankt ook voor de fysiobehandelingen. Je hebt me enorm geholpen! Jolanda

 

Anne

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag blijven sporten, ook in de laatste maanden. Toen het hardlopen fysiek te zwaar werd, vond ik bij ZwangerFit een uitstekend alternatief. Lekker met pit een uurtje sporten op muziek begeleid door een enthousiaste fysiotherapeute met oefeningen om je fit te houden en die afgestemd zijn op je zwangerschap. Ik zou het iedereen aanraden!

 

Sabine

Met veel plezier heb ik bij Carola de cursus ZwangerFit gevolgd. Haar enthousiaste en afwisselende manier van lesgeven zorgde ervoor dat ik tot 38 weken zwangerschap met plezier ben blijven sporten. Voor mij was het een fijne combinatie van een stukje theorie en vooral lekker en op een verantwoorde manier bewegen. Bovendien was het gezellig om een deel van mijn zwangerschap te delen met andere zwangeren. Carola, bedankt voor de leuke tijd en tot de mamafit!

 

Ellen

In verband met bekkenklachten ben ik bij je gekomen en heb ik ZwangerFit bij je gevolgd. Zoals bij de intake aangegeven, voelde ik niets voor de "standaard" zwangerschapslessen, de zgn "puflessen". Ik heb enorm genoten van het wekelijkse uurtje bij jou, je brengt het op een leuke manier en hebt me het gevoel gegeven lekker bezig te zijn met je conditie tijdens de zwangerschap en tevens heb ik vaak aan de theorie terug gedacht tijdens de bevalling. Kortom: een aanrader voor iedereen die zwanger is en ik kom graag terug voor de mamafit! groetjes Ellen

 

Marleen

Tijdens mijn zwangerschap de ZwangerFit lessen bij Carola Nolte gevolgd. De combinatie van onder begeleiding in beweging blijven en een stukje theorie en tips voor de bevalling zijn mij erg goed bevallen! Bedankt Carola! Groetjes Marleen.

 

Leonique 

Ik heb 11 lessen ZwangerFit gevolgd tot de 37e week van mijn zwangerschap. Het sporten beviel me zeer goed, het was heel fijn om onder goede begeleiding toch nog behoorlijk actief aan je conditie te kunnen werken met veel verschillende oefeningen. Wist van tevoren niet dat er nog zo veel oefeningen zijn die je gewoon tijdens je zwangerschap kan blijven doen. Bedankt Carola!

 

Lauret

Ik heb tot week 38 ZwangerFit gedaan en het is me zeer goed bevallen. Het is lekker bewegen en het gaf me het gevoel nog heel veel te kunnen en nog lekker flexibel te zijn. De theorie is ook duidelijk en rustig uitgelegd. ZwangerFit was voor mij de manier om toch sportend de zwangerschap door te gaan! Carola, bedankt voor de leuke lessen!

 

Femke 

De 10 ZwangerFit lessen zijn mij erg goed bevallen. Ik heb het t/m week 38 van de zwangerschap vol gehouden en het was prima te doen. Het is fijn om lekker (onder begeleiding) te kunnen blijven sporten en zo je conditie een beetje bij te houden. De theorie die gegeven werd was ook prettig om aan te horen. ZwangerFit is een echte aanrader als je lekker actief wilt blijven!!
Carola nogmaals bedankt voor de leuke en fijne lessen!!

 

Judith

Ik heb 10 weken ZwangerFit gevolgd. Lekker 10 weken een uurtje in de week sporten en daarbij duidelijke uitleg over je houding, bekken tijdens en na de zwangerschap en de bevalling zelf. Wil je 10 weken sportief bezig zijn, dan is dit echt een aanrader!!