FYSIOBEST
 

BEVALFIT ONLINE

Niet alle zwangere dames willen een hele cursus volgen. Echter goed voorbereid je bevalling ingaan is wel heel belangrijk!

Hiervoor biedt FYSIOBEST BevalFit Online aan zodat je goed voorbereid en vol vertrouwen je bevalling in gaat.

Wat houdt de cursus BevalFit Online in?

De cursus bestaat uit 4 video's:

  1. Inleiding
  2. BevalFit voor zwangeren
  3. BevalFit voor de zwangeren en hun partners, de partnerles
  4. Tips uit het E-book Zwanger&Baby: Tips van moeders

De video's zijn na aanschaf een maand beschikbaar, dus je kunt ze ook nog een rustig terugkijken zo vaak als je wilt.

Je kunt je opgeven bij FYSIOBEST via het contactformulier, carola@fysiobest.info of telefonisch. Je ontvangt dan de rest van de informatie.

De kosten van de cursus bedragen €30

 

 

Bevalcoaching

De bevalcoching bij FYSIOBEST wordt gegeven door Carola Nolte, fysiotherapeute, gespecialiseerd in rug- en bekkenklachten tijdens de zwangerschap, en geregistreerd YVLO-ZwangerFit® docente.

Wil jij je goed voorbereiden op je bevalling dan ben je aan het juiste adres. Bevalcoaching is een zeer uitgebreide cursus die je zelf kunt samenstellen.  We gaan individueel of met kleine groepjes zwangere familie/vriendinnen aan de slag voor individuele begeleiding, voorbereiding op de bevalling. Coaching om jou zo optimaal mogelijk je bevalling in te laten gaan.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn
• Een juiste houding tijdens en na de zwangerschap. Bewust bezig zijn met je houding tijdens activiteiten kan zoveel rug- en bekkenklachten voorkomen.
• Oefeningen voor het voorkomen van rug- en bekkenklachten, welke je veilig gedurende je hele zwangerschap kunt doen.
• De bekkenbodem
• De bevalling, wat gebeurt er allemaal in je lichaam, wat je zelf kunt doen, wat kan je partner doen, het opvangen van de weeën, ademhalingsoefeningen, enz. zeker geen pufcursus maar heel wel allemaal heel belangrijk!
• De kraamtijd.


Daarnaast hebben we voor de sportieve dames nog oefeningen om thuis lekker te kunnne sporten, geheel uitgewerkt met foto’s ter ondersteuning. Mag, hoef je geen gebruik van te maken als je dit niet wilt. Ook deze cursus wordt geheel/grotendeels vergoed door de ziektekostenverzekeraars.
Zijn dames niet zwanger van hun eerste kindje, maar gaat het om een 2de, 3de, 4de zwangerschap kunnen ze zelf ook een cursus ‘samenstellen’ door aan te geven aan welke onderdelen ze behoefte hebben om te oefenen of nog een keer door te nemen. Bijvoorbeeld de bevalling met alle bijbehorende ademhalingsoefeningen.
Dames die de cursus al gevolgd hebben zijn heel positief! Allemaal dus heel leuk en vol informatie!

Ook deze cursus wordt geheel/grotendeels vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Ben je zwanger van je 2de,3de... kindje en wil je alleen de bevalling met de ademhalinsoefeningen doornemen of een deel van de cursus, wees welkom en stel je eigen cursus samen!

 

 

 
Baby'tje.jpg

Aanmelden

Je kunt je aanmelden, voor een van de cursussen,  via het contactformulier, mail of telefonisch. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.  

 

Reacties van cursisten

Kim,

Ik hou zelf niet van groepen. De BevalFit Online vonden zowel mijn partner als ik dan ook helemaal top. Duidelijke uitleg en heel veel gehad aan de ademhalingsoefeningen tijdens mijn bevalling. Raad iedere zwangere dame aan deze goed te beheersen, zo waardevol.

 

Aimee,

Jammer in deze Coronatijd geen cursussen, maar wat een goede oplossing de BevalFit Online! Ik was best onzeker en zag tegen de bevalling op. Door de cursus werd voor mij heel duidelijk wat er allemaal gebeurt in mijn lichaam tijdens de bevalling. De (ademhalings) oefeningen gaven mij het vertrouwen dat ik zelf ook wel degelijk wat kon doen tijdens mijn bevalling en met resultaat. Echt een aanrader, ook als Corona er niet meer is, een supercursus voor dames die lekker thuis in hun eigen tijd hier mee bezig willen zijn en liever niet in een groep willen.

 

Ninke,

Bij de eerste zwangerschap de ZwangerFit gevolgd wat nu niet mogelijk is tjdens de Corona. Voor de BevalFit Online gekozen. Ook bij de tweede weer heel fijn om alles op een rijtje te krijgen en alle ademhalingsoefeningen nog eens te herhalen. Net als de ZwangerFit zeker geen pufclubje!! 

 

Roos,

Zowel mijn partner als ik vonden het een heldere en duidelijk cursus, welke we zelf in onze eigen tijd konden doen. Zeker bij een eerste zwangerschap een aanrader, dank je wel Carola!

 

Femke,

Ik heb de BevalFit Online curus gevolgd omdat ik zwanger ben van mijn eerste kindje en niet weet wat ik moet verwachte. Fijn dat je de video's kunt kijken wanneer het je uitkomt.

 

 

Lieke,

Een aanrader de BevalFit Online! Heel duidelijk vertelt wat er gebeurt tijdens je bevalling en hoe jij en je partner hier mee om kunnen gaan.

 

 

Petra

Nu in de Coronatijd wilde ik me toch voorbereiden op mijn bevalling. Ik heb gekozen bij Carola, FYSIOBEST, voor de BevalFit Online. Kan het iedereen aanraden, heb heel veel aan de ademhalingsoefeningen gehad tijdens mijn bevalling

 

Nicole

ZwangerFit® helemaal top! Echt een aanrader. Lekker aktief bezig blijven, maar ook een hele goede voorbereiding op de bevalling. Heb heel veel gehad aan de ademhalingsoefeningen, dank je wel Carola! 

 

Lieke 

Genoten van de zwangerfit bij Carola. De lessen zijn intensief, informatief, gezellig en laagdrempelig. Aanradertje hoor!

 

Sanne

Tot de dag voor mijn bevalling heb ik de lessen van Zwangerfit gevolgd. De duidelijke
no-nonsens theorie gevolgd door een pittige workout bereiden je optimaal voor op je bevalling. Er zit een fijne opbouw in de oefeningen, waardoor het makkelijk vol te houden is. Het enthousiasme van Carola zorgt ervoor dat je net een stapje meer zet, dan dat je van tevoren had bedacht. Ook geeft ze extra aandacht en past ze de oefeningen aan als je fysieke klachten ondervindt van de zwangerschap.

 

Lorelei

Met ongeveer 22 weken was ik begonnen aan de ZwangerFit lessen. Ik mocht gelukkig heel snel instromen dus hoefde niet al te lang te wachten. De lessen waren altijd aan het begin begeleid door theoretisch uitleg over allerlei onderwerpen en er was ruimte om even ervaringen uit te wisselen. Ik vond de oefeningen heel fijn en iedereen kon op haar eigen tempo volgen en haar eigen moeilijkheidsgraad kiezen. Met 3 maanden na de bevalling heb ik ook enkele lessen gevolgd van de MamaFit en deze waren weer heel fijn om te volgen. Carola heeft aandacht voor iedereens specifieke problemen of klachten en past haar oefeningen daarop aan en geeft goede tips om thuis verder te oefenen. Ik heb haar ervaren bijna als een persoonlijk coach: ze geeft je de aandacht die je nodig hebt, ze moedigt je aan en blijft je stimuleren de lessen te volgen! 

 

Monique

Afgelopen maanden heb ik deelgenomen aan de ZwangerFit en MamaFit lessen van Carola. Deze super gezellige en fijne lessen wil ik echt iedere zwangere vrouw aanraden. De lessen waren altijd variërend en werden met heel veel zorg en enthousiasme gegeven. Ook na mijn zwangerschap ben ik doorgegaan met de MamaFit lessen. Echt fijn om na je zwangerschap weer sportief bezig te zijn om zo je lijf weer wat 'sterker' te maken. Beste Carola, nogmaals ontzettend bedankt voor de fijne lessen. Wie weet tot een volgende keer ;-).

 

Pascalle

Met 22 weken zwangerschap ben ik begonnen met de Zwangerfit cursus. Van Carola krijg je duidelijke informatie ter voorbereiding op de bevalling met daarnaast een lekkere sportles op muziek. Iedereen kan sporten op haar eigen niveau en Carola stuurt je houdingen bij, waar nodig dus geen onnodige blessures. Daardoor ga je goed voorbereid en fit de bevalling in. Ik kan niet wachten totdat ik weer kan beginnen met Mamafit.

 

Joanita

Ik wilde gewoon lekker door blijven sporten. Dat is zeker gelukt met de lessen van Carola. Leuke uitdagende en afwisselende lessen met handige theorie vooraf. Bedankt!

 

Amy

Geen lang verhaal voor mij, cursus was gewoon top! Volledige en duidelijke informatie over de bevalling, maar ook hele goede tips voor de houding. Lekker actief bezig blijven en fit de bevalling in. Voor alle zwangere dames: een echte aanrader!!

 

Hanny

Omdat ik gewend was om redelijk fanatiek te sporten, en hockeyen niet meer verstandig was, wilde ik nog wel graag mijn conditie op peil houden tijdens mijn zwangerschap. Daarom had ik gekozen voor Zwanger Fit en dat bleek een goede keuze. Het is een leuke combinatie van redelijk fanatiek sporten en een stukje theorie. Carola is altijd enthousiast en weet je te motiveren om nog even een stapje extra te doen. Het is een aanrader als je actief wilt blijven tijdens je zwangerschap en geen zin hebt in een zweverige puf cursus.

 

Wendy

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de lessen bij carola gevolgd, ik ben dus helemaal niet van het sporten maar vond toch dat ik fit en in beweging moest blijven tijdens de zwangerschap! En ik moet zeggen ik vond de lessen leuk en fijn!! Het is een aanrader!

 

Angela

Voor mij was het belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven en wat praktische informatie te ontvangen over de zwangerschap en bevalling. Deze combinatie was perfect bij de cursus Zwangerfit van Carola. Daarnaast heeft Carola mij ook als fysiotherapeut begeleid toen ik lichte bekkenklachten kreeg. Mede door deze begeleiding én de lessen Zwangerfit zijn de bekkenklachten beperkt gebleven en heb ik tot week 38 kunnen meedoen aan de lessen. Het enthousiasme van Carola werkt aanstekelijk en ik kijk uit naar de vervolgcursus MamaFit.

 

Esther

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag in beweging blijven en wat extra uitleg krijgen over de zwangerschap en bevalling. In de supersportieve lessen van Carola kreeg ik goede uitleg en tips over de zwangerschap. Daarnaast was het ook leuk om met andere zwangere vrouwen te zijn! Samen ideeën bespreken en gewoon praten over hoe het ging. Verder heeft Carola mij erg goed begeleid in haar rol als fysiotherapeute. Kort gezegd: het is echt een cursus om aan te raden!

 

Karlijn

Lekker actief blijven, dat was mijn voornemen tijdens mijn zwangerschap. Omdat hardlopen niet goed is voor je bekken ben ik al vroeg gestart met het volgen van de lessen zwanger en fit. Ik wilde echt lekker sporten en een stukje theorie (niet zweverig of puf cursus), dit vond ik zeker in de zwanger en fit lessen. Iedere les een klein stukje nuttige theorie en daarna lekker intensief sporten. De oefeningen die aangeboden worden kun je uitvoeren op je eigen niveau. Persoonlijke begeleiding van Carola was erg fijn, een aantal fijne oefeningen gekregen in het begin van mijn zwangerschap i.v.m. bekkenklachten, deze waren zeer effectief. Kortom, heerlijk gesport tijdens mijn zwangerschap en zeker fit gebleven!

 

Eveline

Je bent zwanger. Heel bijzonder. Omdat ik graag sport had ik me voorgenomen zolang het verantwoord was door te gaan met hardlopen. Toch voelde het op een gegeven moment niet goed meer en ben ik gestopt. Ik zocht iets waarbij ik lekker actief bezig kon zijn en ook de belangrijkste theorie mee kon krijgen over het zwanger zijn, bevallen etc. zonder dat het "zweverig" werd. Zwangerfit bleek voor mij wat ik zocht. Je hebt na de les echt het gevoel dat je iets hebt gedaan. Verder is het prettig dat Carola fysiotherapeute is. Zij kan oefeningen indien nodig aanpassen aan jouw behoeften en is goed op de hoogte wat je lichaam aankan tijdens de zwangerschap. Daarnaast kun je met vragen altijd bij haar terecht. Bedankt Carola! Ik heb met veel plezier je lessen gevolgd!

 

Heleen

Met veel plezier heb ik bijna tot het einde van mijn zwangerschap mee gedaan met ZwangerFit. De combinatie van oefeningen voor de conditie en spieren met een stukje theorie over de zwangerschap was erg fijn. Ik vond het belangrijk om te kunnen blijven sporten, maar dan op een aangepast tempo en met aangepaste oefeningen. Carola weet perfect wat wel en niet verstandig is en heeft individuele aandacht voor je als dat nodig is of als je dat wil. De sfeer in de groep is erg goed, waardoor iedereen op zijn eigen manier kan mee doen en zich toch prettig voelt. Ik ga met een goed en fit gevoel de bevalling in! Bedankt!!

 

Linda 

Ik ben met 25 weken begonnen met zwanger@fit. Wat ik het fijne van deze cursus vond is dat je een stuk fitter wordt/blijft en Carola weet precies wat je wel en niet kan en mag doen tijdens je zwangerschap. Zo biedt ze ook alternatieven aan als een oefening je even niet zo goed lukt vanwege je fysieke ongemakken tijdens een zwangerschap. De gesprekjes aan het begin van de les zijn erg fijn om je vragen te stellen en belevenissen te kunnen vertellen. Een echte aanrader!!

 

Tessa

Al met 19 weken ben ik begonnen met de zwangerfit. Ik vond het toen verbazingwekkend om te zien hoe al die meiden met flinke buiken nog zo actief aan het sporten waren, maar met 38 weken zwangerschap stond ik daar zelf ook nog steeds! De lessen van Carola hebben me echt geholpen fit te worden/blijven gedurende mijn zwangerschap. Ik vond het ook enorrm waardevol om voor het sporten ervaringen uit te kunnen wisselen met de andere dames. Ik heb er leuke contacten aan overgehouden!

 

Chantal 

Een fijne sfeer. En de lessen zijn afwisselend met een goede opbouw, echt een opkikker. Ik heb het als erg prettig ervaren om onder deskundige begeleiding toch nog te sporten in de laatste weken, Carola let goed op je houding, zodat je, jezelf niet overbelast. Vooral de spierversterkende oefeningen en extra aandacht voor de bekkenboden waren fijn. Ik had daarna altijd meer energie. Daarnaast is het fijn om wat extra informatie rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te krijgen. Heel erg bedankt Carola

 

Jolanda

Ik ben een echt sportmens.helaas kon ik door bekkenklachten al snel niet meer tennissen. Met zwangerfit kon ik toch nog lekker in beweging blijven en aan mijn conditie werken. Vond t heerlijk en ging er elke week weer erg graag heen. Buiten de leuke afwisselende lessen heb ik enorm veel geleerd van de theorie rondom mijn zwangerschap en bevalling. Carola weet wel waar ze over praat. Het was voor mij een rijke aanvulling op wat de verloskundige voor mij betekende. Ik ben 3 wkn geleden bevallen en mis de lessen met de andere meiden. Erg leuk om ervaringen te kunnen delen. Jullie gaan me zeker zien bij de mamafit! Dank je wel carola! En carola ontzettend bedankt ook voor de fysiobehandelingen. Je hebt me enorm geholpen! Jolanda

 

Anne

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag blijven sporten, ook in de laatste maanden. Toen het hardlopen fysiek te zwaar werd, vond ik bij ZwangerFit een uitstekend alternatief. Lekker met pit een uurtje sporten op muziek begeleid door een enthousiaste fysiotherapeute met oefeningen om je fit te houden en die afgestemd zijn op je zwangerschap. Ik zou het iedereen aanraden!

 

Sabine

Met veel plezier heb ik bij Carola de cursus ZwangerFit gevolgd. Haar enthousiaste en afwisselende manier van lesgeven zorgde ervoor dat ik tot 38 weken zwangerschap met plezier ben blijven sporten. Voor mij was het een fijne combinatie van een stukje theorie en vooral lekker en op een verantwoorde manier bewegen. Bovendien was het gezellig om een deel van mijn zwangerschap te delen met andere zwangeren. Carola, bedankt voor de leuke tijd en tot de mamafit!

 

Ellen

In verband met bekkenklachten ben ik bij je gekomen en heb ik ZwangerFit bij je gevolgd. Zoals bij de intake aangegeven, voelde ik niets voor de "standaard" zwangerschapslessen, de zgn "puflessen". Ik heb enorm genoten van het wekelijkse uurtje bij jou, je brengt het op een leuke manier en hebt me het gevoel gegeven lekker bezig te zijn met je conditie tijdens de zwangerschap en tevens heb ik vaak aan de theorie terug gedacht tijdens de bevalling. Kortom: een aanrader voor iedereen die zwanger is en ik kom graag terug voor de mamafit! groetjes Ellen

 

Marleen

Tijdens mijn zwangerschap de ZwangerFit lessen bij Carola Nolte gevolgd. De combinatie van onder begeleiding in beweging blijven en een stukje theorie en tips voor de bevalling zijn mij erg goed bevallen! Bedankt Carola! Groetjes Marleen.

 

Leonique 

Ik heb 11 lessen ZwangerFit gevolgd tot de 37e week van mijn zwangerschap. Het sporten beviel me zeer goed, het was heel fijn om onder goede begeleiding toch nog behoorlijk actief aan je conditie te kunnen werken met veel verschillende oefeningen. Wist van tevoren niet dat er nog zo veel oefeningen zijn die je gewoon tijdens je zwangerschap kan blijven doen. Bedankt Carola!

 

Lauret

Ik heb tot week 38 ZwangerFit gedaan en het is me zeer goed bevallen. Het is lekker bewegen en het gaf me het gevoel nog heel veel te kunnen en nog lekker flexibel te zijn. De theorie is ook duidelijk en rustig uitgelegd. ZwangerFit was voor mij de manier om toch sportend de zwangerschap door te gaan! Carola, bedankt voor de leuke lessen!

 

Femke 

De 10 ZwangerFit lessen zijn mij erg goed bevallen. Ik heb het t/m week 38 van de zwangerschap vol gehouden en het was prima te doen. Het is fijn om lekker (onder begeleiding) te kunnen blijven sporten en zo je conditie een beetje bij te houden. De theorie die gegeven werd was ook prettig om aan te horen. ZwangerFit is een echte aanrader als je lekker actief wilt blijven!!
Carola nogmaals bedankt voor de leuke en fijne lessen!!

 

Judith

Ik heb 10 weken ZwangerFit gevolgd. Lekker 10 weken een uurtje in de week sporten en daarbij duidelijke uitleg over je houding, bekken tijdens en na de zwangerschap en de bevalling zelf. Wil je 10 weken sportief bezig zijn, dan is dit echt een aanrader!!