FYSIOBEST
 
MamaFit®

MamaFit®

Na je bevalling is het goed om weer te werken aan je herstel. MamaFit® is gericht op herstel van conditie, mobiliteit en algehele fitheid na de bevalling. Aandacht wordt ook zeker besteed aan de bekkenbodemspieren, hoe deze weer goed te gebruiken, zodat bekkenpijn en/of bekkenbodemklachten (urineverlies of lichte verzakkingsklachten) zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Nu gericht trainen is investeren in de toekomst!

Vanaf 4-6 weken na de geboorte van je kindje kun je deelnemen aan de lessen MamaFit. Later beginnen mag natuurlijk ook! De lessen hebben een vaste opbouw.

  • Warming up
  • Cardio, verbeteren van de conditie
  • Spierversterken
  • Cooling down

Alle oefeningen worden gegeven op muziek.

Ook op een later tijdstip instromen is mogelijk, bijvoorbeeld na een keizersnede of na de geboorte van een couveusekindje. Zodra deze groep vrouwen weer in staat is tijd voor zichzelf vrij te maken of zich fysiek in staat voelt het actief bewegen op te pakken, blijken bij de meeste postpartumcursussen de standaard 5-6 lessen al bijna of helemaal voorbij te zijn. MamaFit® biedt de postpartumlessen gedurende een langere periode aan. Er hoeft op deze wijze ook geen pauze te ontstaan tussen het stoppen met de postpartum cursus en het eventuel oppakken van de eigen sportactiviteit.

Voorafgaand aan de MamaFit® vragen we je een intakeformulier in te vullen. Het sporten gebeurt in een groep maar individuele aandacht staat bij ons voorop! Indien nodig kunnen er zo tijdens de lessen individuele aanpassing gegeven worden.

Wil je na de bevalling van jouw kindje weer conditie opbouwen en lekker in je vel zitten? Dan is MamaFit® echt iets voor jou! Instappen en stoppen wanneer jij dat wilt.

Ook dames die niet hebben deelgenomen aan de ZwangerFit® cursus, maar na de bevalling graag weer in conditie willen komen zijn van harte welkom! Dus neem je vriendinnen mee en kom lekker trainen!

 

Aanmelden

;Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt een bevestiging per e-mail en je krijgt een intakeformulier toegestuurd. Zodra wij deze ingevuld retour hebben kun je starten met MamaFit®

 

Kosten

Bij de MamaFit® krijg je achteraf per 2 maanden een factuur, alleen van de lessen die je ook daadwerkelijk geweest bent.

 

Reacties van cursisten

 

De lessen van Mamafit zijn zwaarder dan de lessen van zwangerfit, maar dat komt vooral omdat er geen theorie meer is. Het hele uur wordt gebruikt om te sporten. Ik merkte meteen dat ik fitter werd. De lessen zijn erg afwisselend en de oefeningen makkelijk aan te passen aan je eigen niveau. Ook een uurtje aan jezelf werken ipv te zorgen voor je kind was fijn. Ik heb erg veel plezier beleefd aan zowel Zwangerfit als Mamafit.

- Sanne

 

Na de bevalling deelgenomen aan  MamaFit, erg fijn om wekelijks een uurtje te sporten en heel leuk om de moeders van de ZwangerFit weer tegen te komen. Met sommigen nu nog steeds goed contact en leuk om te zien hoe onze kleintjes opgroeien. Carola is een goeie motivator en een opgewekte instructrice. Bedankt!

- Rian

 

Ik wilde met een zo goed mogelijk conditie mijn zwangerschap doorkomen en de bevalling in gaan. Het wekelijkse uurtje sporten met ZwangerFit was voor mij een goede stok achter de deur. Het was mijn eerste zwangerschap en ik was positief verbaasd hoe fijn ik tot het einde toe heb kunnen sporten. De bevalling en het herstel erna zijn heel soepel verlopen en ik denk dat ik dit zeker voor een groot deel hieraan te danken heb. Na vier weken weer begonnen met MamaFit en dat voelde weer heel fijn. Even een uurtje niet zorgen maar lekker even tijd voor jezelf en energie opdoen. Helaas moeten stoppen omdat het niet meer te combineren was met mijn werk maar stiekem mis ik mijn stok achter de deur wel!

- Helen

 

Na afloop van de zwangerfit cursus wist ik al dat ik Carola terug zou zien bij de mama-fit. Ook deze lessen waren erg nuttig en bovendien ook erg gezellig. Ze voldeden geheel aan mijn verwachtingen en ik heb ze tot de kleine 8 maanden oud was met veel plezier gevolgd. Ze waren afwisselend en pittig waardoor je steeds met een voldaan gevoel naar huis ging. Carola, wederom bedankt!

- Sabine

 

Bedankt voor die paar maanden MamaFit. Ik startte bij je toen mijn dochtertje een maand of 6 was en ik wilde héél graag weer wat meer conditie krijgen en me weer lekkerder in m'n vel voelen. Het vaste sportuurtje met jou was heerlijk. Vooral de persoonlijke aandacht, de rekening die je hield met de (nog) afwijkende 'klachten' en de gezellige muziek. Succes met je komende groepen! Veel groeten!

- Kim van Kampen

 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik met veel plezier deelgenomen aan ZwangerFit. De lessen van Carola zijn gezellig, leuk, maar ook niet te vergeten actief en uitdagend! Met goede moed heb ik gewerkt aan een optimale conditie om de bevalling in te gaan. Ondanks dat mijn bevalling echt niet volgens 'het boekje' (als dat boekje überhaupt bestaat...) is verlopen, heb ik erg veel gehad aan de oefeningen die ik van Carola heb geleerd! Na mijn bevalling had ik een behoorlijke weg te gaan qua herstel. Veel klachten van bekken en lage rug belemmerden mij sterk in mijn dagelijkse activiteiten. Ik ben dan ook natuurlijk (!) bij Carola gaan meedoen met MamaFit. Naast een intensief traject bij Carola in de praktijk, was MamaFit een hele prettig, sportieve, uitdagende aanvulling en bijdrage aan mijn herstel! Ik kijk met heel veel plezier terug naar de trainingen (en de zorg in de praktijk)! Ik zal ze zeker gaan missen! Carola, bedankt voor de enthousiaste, professionele, sportieve zorgen!!

- Michelle

 

Ik ben na 6 weken na de bevalling lekker gaan sporten in de mama fit bij carola. Dit beviel me super. Ooit wat haasten om de tijd te halen maar als ik er dan was vond ik het super fijn. Ik heb het dan ook tot de 10 maanden gedaan! Carola begeleidt je goed. Je kunt opbouwen in verschillende gradaties. En je merkt dat je elke week weer een stapje vooruit doet. Ook het springen lukt op een gegeven moment weer. Ik vond het fijn en nu verder met de shape les die erna komt. Kortom goede basis om weer fit te worden en sterk. En vooral met veel plezier. Bedankt carola

- Ilona

 

Toen ik zwanger was van mijn vijfde kindje kreeg ik al vroeg (bij 15 weken) last van bekken instabiliteit, met pijn en beperking van mijn fysieke mogelijkheden als gevolg. Door de behandelingen van Carola als fysiotherapeut en de combinatie met haar zwangerfit lessen was ik er al na een aantal weken helemaal vanaf! Carola, ontzettend bedankt daarvoor, dat heeft een groot verschil gemaakt in mijn zwangerschapsplezier.... Daarnaast was ik door de lessen goed fit geworden en heb een relatief gemakkelijke bevalling gehad. Mijn dochtertje is nu 4 en een halve maand en ik voel me klaar om weer stevig te sporten zonder urineverlies. Dit duurde na de vorige zwangerschap, zonder haar lessen, anderhalf jaar, dus ook hiervoor weer ontzettend bedankt!

- Vivace

 

Ook de MamaFit lessen waren fijn om mee te doen. Na een aantal lessen ging het lichamelijk al een stuk beter. Het is voornamelijk ook goed voor je bekkenbodemspieren. Daarbij was het leuk om de mensen van de ZwangerFit lessen weer terug te zien. Ook de MamaFit is een echte aanrader!

- Femke