FYSIOBEST
 
images.jpeg

Oogproblemen kunnen prestaties op school beïnvloeden

Goed kunnen zien is zeer belangrijk voor de prestaties op school. Oogproblemen kunnen namelijk de leer-, schrijf en leesprestaties van kinderen ernstig belemmeren! De ogen van kinderen worden steeds meer belast door gamen, veelvuldig kijken op mobieltje en veel en lang achter computer en televisie zitten. Liefst 80% van wat men dagelijks verwerkt is visueel. 

Visuele problemen betekent niet altijd een bril. Onjuiste samenwerking van  de ogen, gaat vaak gepaard met klachten en stoornissen als: Concentratieverlies, hoofdpijn, branderige ogen, stoornissen in gedrag, slordig handschrift, motorische problemen.

Veel symptomen van het niet goed samenwerken van de ogen van lijken op die van dyslexie. Door het aanpakken van een visueel probleem zal het kind met leer-, schrijf-, lees- of gedragsproblemen beter gaan functioneren.

Bij FYSIOBEST hebben we uitgebreide scholing gevolgd om motorische visuele problemen te signaleren. Van hieruit kunnen wij u adviseren wat het beste is voor uw kind en u gericht doorsturen indien dit nodig blijkt.