FYSIOBEST
 
Ultrageluid bij borstontsteking

Ultrageluid bij borstontsteking

Een borstontsteking (mastitis) is een ontsteking van een melkkliertje in de borst. Borstontsteking komt vooral voor bij vrouwen die borstvoeding geven, maar het kan ook ontstaan bij niet zogende vrouwen. De borst bestaat uit vetweefsel met daarin melkklieren, met melkkanaaltjes die naar de tepel lopen. Als zo’n melkkanaaltje ontstoken raakt, ontstaat een borstontsteking.

 

Ontstaan van een borstontsteking

Een borstontsteking begint vaak met een verstopt melkkanaaltje. Het melkkanaaltje en de melkklieren achter de verstopping raken overvol. De druk binnenin de borst wordt steeds hoger doordat er steeds meer melk niet wegkan. Dit zorgt voor problemen, het weefsel raakt geïrriteerd.

 

Symptomen

  • Lokale pijnlijke plek in de borst, kan ook rood zijn en gezwollen.
  • Verhoging, koorts.
  • Griepachtige verschijnselen zoals koude rillingen en spierpijn.
 

Wat te doen bij een (dreigende) borstontsteking?

De reguliere behandeling bij verschijnselen van borstontsteking is vaak o.a. het voorschrijven van antibiotica. Antibiotica verstoort de darmflora waardoor er gemakkelijk een schimmelinfectie kan optreden. De schimmelinfectie kan vervolgens spruw veroorzaken.

De Canadese kinderarts Jack Newman heeft onderzoek gedaan naar behandeling met ultrageluid. Ultrageluid heeft geen neveneffecten. De behandeling met ultrageluid bestaat uit twee sessies, daags na elkaar en wordt gegeven door een fysiotherapeut. Iedere behandelplek wordt 5 minuten behandeld en het is pijnloos. Meestal is het effect na de eerste behandeling al voel- en zichtbaar. Wanneer na twee behandelingen nog geen effect is opgetreden wordt de behandeling gestaakt. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of nakolven. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

 

Het resultaat van de behandeling ligt tot nu toe in de praktijk op bijna 100%

Ook bij verstopte melkkanaaltjes kan ultra-geluid helpen. In tegenstelling tot een borstontsteking, gaat een verstopt melkkanaaltje meestal niet gepaard met koorts. De meeste verstopte kanaaltjes zijn binnen 48 uur weer vrij. Als een verstopt melkkanaaltje niet binnen de 48 uur vrij is dan helpt ultrageluidtherapie vaak om te voorkomen dat het een borstontsteking wordt.

Wanneer u regelmatig problemen ondervindt met het geven van borstvoeding of (dreigende) borstontsteking is het aan te bevelen om hiervoor deskundige hulp in te schakelen van een lactatiekundige​ of verloskundige.

 

Reacties

"Nadat de huisarts borstontsteking bij mij geconstateerd had, heeft hij me doorverwezen naar FYSIOBEST. Hier zou ik een ultrasoon behandeling kunnen krijgen en snel en zonder antibiotica van mijn borstontsteking af zijn. Carola is zelfs bij mij aan huis geweest om de behandeling uit te voeren, omdat ik te ziek was om van huis te gaan. Na drie behandelingen was ik van mijn borstontsteking af en heb ik geen gebruik hoeven maken van antibiotica. TOP!"

 

"Na mijn zwangerschap kwam ik bij Carola ivm een borstontsteking, ze heeft mij behandeld en dat was met succes, ook is de behandeling helemaal pijnloos verlopen. Voordeel was dat ik geen antibiotica hoefde te slikken. Mijn kleine man mocht gewoon mee, ook wel zo makkelijk. Toen ik na een paar weken helaas weer een ontsteking had in mijn andere borst, kon ik Carola zo opbellen en direct dezelfde dag nog langskomen, zo netjes. Ook deze ontsteking was daarna weer helemaal verholpen". Echt superservice!

 

"Op maandag een forse borstontsteking..... Kon dezelfde dag nog terecht bij Carola van FYSIOBEST, na haar werktijd, top! Veel pijn en hoge koorts. 2 behandelingen heb ik gehad en was 2 dagen na het beginnen van de borstontsteking geheel klachtenvrij!"

 

"Via een vriendin gehoord van de ultrageluid bij borstontsteking. Carola gebeld en kon meteen dezelfde dag terecht. Na 1 behandeling voelde ik al bijna niets meer en na de tweede behandeling was ik helemaal klachtenvrij. Geen antibiotica nodig, super!"

 

 

 

 

 

 

"Al voor de 2de keer doe ik met heel veel plezier de mamafit lessen bij Carola de lessen zijn altijd weer anders en alles komt aan bod, heerlijk! Maar wat ik ook zo geweldig vind is dat Carola nu ook Ultra geluid aanbied bij borstontsteking. Helaas heb ik het bij mijn 2de zoontje al 3 keer gehad maar gelukkig was ik er ook binnen een dag weer vanaf door deze ultrageluid behandeling, zonder pijn en zonder antibiotica echt een top uitvinding! En Carola helpt je nog dezelfde dag dus je hoeft ook niet lang rond te lopen met die pijn. Echt een aanrader voor iedereen die ooit borstontsteking krijgt".

 

"Ik ben in contact gekomen met Carola ivm bekkenbodem klachten naar aanleiding van mijn zwangerschap. Ze heeft me geweldig geholpen met allerlei oefeningen en dat heeft ook baat gehad tijdens mijn bevalling. Nadat onze dochter is geboren, heb ik een borstontsteking gekregen . Ik hoorde van de huisarts dat ik daarvoor antibiotica moest nemen. Omdat ik borstvoeding gaf en mijn dochter nog zo jong was, was dit niet iets waar ik volledig achter stond. Carola vertelde mij dat ze sinds kort een behandeling aanbieden met ultrageluid. Pijnvrij, geen antibiotica en als het goed is na een of 2 behandelingen al verbetering. Ik kan u verzekeren dat dit bij mij ook het geval was. Den pijnloze, makkelijke behandeling met onmiddellijk resultaat. Na 3 behandelingen was ik volledig van mijn borstontsteking af zonder het gebruik van antibiotica! Ik kan het u zeker aanbevelen! Wat ook zeer prettig was, want een borstontsteking is enorm vervelend, is het feit dat ik zo snel terecht kon en dezelfde dag dat ik contact heb opgenomen ook behandeld kon worden. Carola deed dit op een prettige, professionele manier!"